Vroegtijdige coaching bij stressklachten voorkomt uitval

We zien in de maatschappij dat het aantal mensen met stress en burn-out klachten groeit. Steeds meer werknemers vallen uit met stress gerelateerde klachten, omdat zij over een langere periode ongezonde stress ervaren en geen kans zien tot herstel. Het gevolg is een hoog verzuim en de hoge kosten die hieraan gekoppeld zijn. Een vroegtijdige aanpak hiervan kan langdurig verzuim voorkomen.

Positief effect van vroegtijdige coaching
Ook wij merken in de praktijk dat een vroegtijdige aanpak werkt. Steeds vaker kloppen werkgevers bij ons aan om dit probleem te tackelen. Soms met één individuele werknemer die dreigt uit te vallen, maar ook een hele afdeling of een team dat werkdruk of stress ervaart kunnen wij verder helpen.

Werknemers ervaren zich gehoord en begrepen door onze coaching. Ook voelen ze zich gesteund in het verkrijgen van inzicht in oude patronen die soms leiden tot stress. Samen onderzoeken we welk nieuw gedrag positieve invloed heeft op het verminderen van stress. Stapje voor stapje zien we dat de deelnemers door middel van coaching hun zelfvertrouwen terugwinnen en daarmee ook de energie weer terugkomt. Het mooiste is dat er dan niet alleen herstel plaatsvindt, maar dat er ook op andere vlakken ineens positieve dingen gebeuren. Denk aan werkhervatting, iemand die nu wel openstaat voor een nieuwe partner of een opleiding afrondt. Grote life events die een enorme boost kunnen geven aan de in eerste instantie gestreste werknemer.

Hoe ziet zo’n coachingstraject eruit?
Bij aanvang van een burn-out en stress-coachingstraject starten we met een oriënterend gesprek met de werkgever. Samen onderzoeken we de problemen waar werknemers tegenaan lopen en waar we een plan van aanpak voor kunnen opstellen. De coaching zelf vindt individueel plaats. Afhankelijk van de hulpvraag van de werknemer stellen we een aantal sessies voor.

Wil je als goed werkgever het jaar goed beginnen en stress binnen de organisatie preventief te lijf gaan? Wij helpen je graag verder om werknemers die stress en werkdruk ervaren te coachen. Bel 06-11343605, of stuur een e-mail naar info@regenius.nl.

Vorige
Vorige

Voordelen van een stageplaats

Volgende
Volgende

Regenius Support Casper