Voordelen van een stageplaats

In een 2e spoor traject zijn cliënten verplicht om te solliciteren naar ander, passend werk. Maar, wat nou als dat werk qua opleiding en werkervaring nog mijlenver van iemand afstaat? Daarvoor kan de inzet van een stageplaats om werkervaring op te doen uitkomst bieden.

Zelfvertrouwen, werkervaring en belastbaarheid

Zoals je misschien op LinkedIn hebt gezien, plaatsen wij regelmatig oproepjes voor mensen die op zoek zijn naar een stage- of werkervaringsplaats. Het doel hiervan is niet alleen om werkervaring op te doen, maar om bijvoorbeeld ook uren en belastbaarheid op te bouwen als iemand nog maar aan het begin van z’n herstel staat.
We hebben al veel mooie voorbeelden in de praktijk gezien waartoe zo’n stage- of werkervaringsplaats kan leiden. Niet alleen groeit het zelfvertrouwen, maar iemand kan op geheel eigen tempo ook de nieuwe werkzaamheden eigen maken. Daarnaast kan van beide kanten bekeken worden of er een klik is en of de werkzaamheden ook bevallen. Want het is toch wennen om ineens iets anders te doen dan waarvoor je bent opgeleid of jarenlang in werkzaam geweest bent.

Hoe werkt zoiets in de praktijk?

Tussen de huidige werkgever, stageverlener en de werknemer wordt een stageovereenkomst afgesloten voor een bepaalde periode. Na die periode wordt bekeken of dit nogmaals wordt verlengd, of dat een detacheringsovereenkomst wordt afgesproken. Dit laatste gebeurt vaak als de werknemer al bijna alle contracturen van de huidige werkgever werkzaam is bij de stageverlener en er sprake is van een behoorlijke verdiencapaciteit. Vaak loopt de detachering of stageperiode door tot het einde van de wachttijd. Hierna wordt de nieuwe arbeidsovereenkomst aangegaan, zodat de nieuwe werkgever in aanmerking kan komen voor de No Risk Polis

https://www.uwv.nl/particulieren/voorzieningen/voorzieningen-werk/detail/voordelen-en-regelingen-voor-uw-werkgever/no-riskpolis-en-no-riskverklaring van het UWV.

Regelmatig leidt een stage- of werkervaringsplaats dan ook daadwerkelijk tot een baan.

Stageplaats aanbieden

Wil jij ons helpen aan stage- of werkervaringsplaatsen? We zijn vaak op zoek naar de volgende functies in de regio Zuid-Holland:

·         Gastvrouw
·         Licht productiewerk waarbij men afwisselend kan lopen, staan of zitten
·         Assemblagewerk
·         (Licht) administratief werk
·         Receptioniste of baliemedewerker

Heb je een andere functie voor ogen? Dan bespreken we dat graag!

Neem contact met ons op, bel naar 010-2614072, of mail naar info@regenius.nl

Volgende
Volgende

Vroegtijdige coaching bij stressklachten voorkomt uitval