Wilt u meer weten?

010 2614072 info@regenius.nl
Menu

Outplacement werkt! ...

Steeds meer mensen vinden via een outplacementtraject een nieuwe baan. Met name de groep oudere werkzoekenden doorlopen steeds vaker succesvol een outplacementtraject. Alle reden voor u als werkgever om -indien de situatie daarom vraagt- goede outplacement trajecten te kunnen bieden.

Nationaal Outplacement-onderzoek van Oval
Dat outplacement steeds vaker een passende oplossing biedt wordt bevestigd door het jaarlijkse Nationaal Outplacement-onderzoek van Oval, branchevereniging waar onder andere outplacementbureaus en loopbaanbegeleidingsbedrijven zijn aangesloten. Uit dit onderzoek blijkt dat in 2016 van de groep 40 – 57 jarigen 70% na een outplacementtraject weer aan de slag is gegaan. Dat was in 2015 nog ruim 60%. In de groep 57+ is het gelukt het aantal succesvolle trajecten nog meer te laten groeien, van 36% in 2014, naar 43% in 2015 tot 51% in 2016.

Het is de verwachting dat de impact van technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt de komende jaren gaat doorzetten. In bepaalde sectoren zoals retail en financiële dienstverlening verdwijnen veel mbo-functies zoals verkoopmedewerker en administratief medewerker. Medewerkers hebben dan vaak behoefte aan gerichte ondersteuning. In veel gevallen heeft men al langere tijd niet meer gesolliciteerd en mist men bijvoorbeeld de benodigde ict-, informatie- en mediavaardigheden en heeft men geen goed beeld wat de mogelijkheden zijn buiten de eigen werkomgeving.

Wat kan Regenius voor u doen?
Wist u dat Regenius al jaren succesvol outplacementtrajecten uitvoert? Als specialist in duurzame inzetbaarheid heeft Regenius uitstekende resultaten in onze outplacementtrajecten. Vanaf 2015 tot en met heden zijn maar liefst 63% van de deelnemers weer aan de slag gegaan. Doordat wij een goede analyse maken van de inzetbaarheid zijn wij goed in staat de deelnemers inzicht te geven in hoe de eigen competenties en werkervaring ingezet kunnen worden. Ook als het werk buiten de eigen branche gezocht moet worden zijn onze coaches bedreven in het begeleiden van een succesvolle switch.

Geïnteresseerd?
Wilt u meer weten over de outplacement mogelijkheden bij Regenius? Klik hier en we nemen direct contact met u op of bel naar 010-2614072.

Meer informatie?