Wilt u meer weten?

010 2614072 info@regenius.nl
Menu

WW Eigen Risicodragerschap

WW Eigen Risicodragerschap

Werkgevers, onder andere in het onderwijs, zijn meestal Eigen Risicodrager voor de WW.

Als werkgever ben je dan verplicht zelf een gedeelte van de uitkering van je medewerker betalen en heb je de verantwoordelijkheid om je medewerker te begeleiden naar een nieuwe baan.  Ook ben je  als Eigen Risicodrager (en goede werkgever) verplicht om “inschakeling in arbeid te bevorderen” van ex-werknemers die recht hebben op een WW-uitkering of deze ontvangen.

Wat betekent dat concreet?

Je moet zorgen voor begeleiding bij de re-integratie van de werkzoekende. Bijvoorbeeld door: sollicitatiebegeleiding, coaching of opleiding.

  1. Je bent zelf verantwoordelijk voor de controle op de kwalitatieve sollicitatieverplichting van de ex-werknemer, van wie verwacht wordt dat hij/zij actief solliciteert naar een nieuwe baan (de sollicitatieplicht). De UWV controleert uiteindelijk of er genoeg gesolliciteerd is.
  2. Die controle op de sollicitatieverplichting kun je uitbesteden aan een re-integratiebureau. Je moet daar wel sluitende afspraken over maken want je ex-werknemer kan je aansprakelijk stellen voor het niet nakomen van de re-integratieverplichtingen. Steeds vaker blijkt dat ex-werknemers een claim indienen vanwege het ontbreken van de juiste begeleiding

Wij kunnen je ex-werknemer die recht heeft op een WW uitkering begeleiden in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Hoe ziet dat er dan uit? Het traject begint met een kennismakings-/intakegesprek. In dit gesprek gaan we dieper in op de achtergrond, ervaring en talenten van je ex-werknemer. We hebben de focus op mogelijkheden en wensen in combinatie met ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Na de intake adviseren we over de inzet en de duur van het te volgen begeleidingstraject. Dit traject bestaat meestal uit een aantal standaard onderdelen gecombineerd met maatwerkopdrachten en deelname aan groepssessies. Optioneel kunnen er diverse tests worden uitgevoerd waarmee de ex-werknemer meer inzicht kan krijgen in een passende beroepskeuze.

Waarom Regenius?

  • Een professioneel en gecertificeerd re-integratie- en loopbaanadvies bureau.
  • Professionele begeleiding door een vaste en ervaren Loopbaancoach.
  • Kennis van de lokale en regionale arbeidsmarkt door jarenlange ervaring.
  • Een praktisch programma waarmee ex-medewerkers sneller een nieuwe baan vinden.
  • Voldoen aan de verplichting om uw ex-medewerkers te begeleiden die een WW-uitkering ontvangen.
  • Het volgen en rapporteren van de sollicitatieverplichting van ex-medewerkers

Hoe verder?
Meer weten of een offerte opvragen, neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Vul onderstaand contactformulier in of 010-2614072.