Wilt u meer weten?

010 2614072 info@regenius.nl
Menu

Re-integratie 2e spoor

Re-integratie 2e spoor

Soms wil je nog wel werken maar kun je dat door fysieke of psychische klachten niet meer. Dat is een hele vervelende en onzekere situatie. Want je werkgever hoeft je maximaal 2 jaar salaris door te betalen. Wat nu?

Spoor 1
Na een jaar niet hebben kunnen werken, bekijkt een arbeidsdeskundige of je nog geschikt bent om je eigen werk te doen of dat je ander werk bij je huidige werkgever kan uitvoeren. Dit heet ‘spoor 1′.

Spoor 2
Als dit niet meer mogelijk is (of nog onzeker) moet je gaan zoeken naar een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever. Dat wordt Re-integratie 2e spoor* genoemd. Het 2e spoor kan ook direct worden opgestart als al snel duidelijk is dat re-integratie binnen je eigen bedrijf niet mogelijk is. Dat is lastig want je start met solliciteren vanuit beperkingen. ‘Wie zou jou nou een contract willen aanbieden?’, vraag je je af.

Toegegeven, het kan een uitdaging zijn, maar het is niet onmogelijk! Regenius heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen naar een nieuwe werkgever en hiermee goede resultaten geboekt. Wij bieden trajecten aan waarbij je leert te solliciteren met je beperkingen.

Hoe ziet een 2e spoor traject eruit?
We beginnen met een intakegesprek om een beeld te krijgen van je situatie en jouw kansen op de arbeidsmarkt. Dan maken we een re-integratieplan waarin alle stappen staan omschreven die noodzakelijk zijn om jou aan een nieuwe passende baan te helpen.

De route naar een nieuwe baan is een combinatie van individuele begeleiding door een vaste ervaren coach en groepsbijeenkomsten. Een mix van vaste onderdelen maar ook maatwerk omdat iedere situatie weer anders is. Soms kan het -bijvoorbeeld- verstandig zijn om eerst een stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen om werkervaring op te doen.
Voor hoger opgeleiden hebben wij een aanvullend programma op ons basis traject. Denk aan een uitgebreide test, toegang tot een vacature zoeksysteem met koppeling aan het LinkedIn profiel en contacten met een werving& selectiebureau voor Hoger opgeleiden.

* Onze 2e spoor trajecten voldoen aan de wet- en regelgeving van de Wet Verbetering Poortwachter.

Waarom een 2e spoor traject bij Regenius?

  • Maatwerk.
  • Een groot (kennis)netwerk.
  • Nauwe samenwerking met arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsen
  • Individuele coaching gecombineerd met groepsgewijze trainingen.
  • Vaste en ervaren coaches.
  • Resultaatgerichte aanpak binnen een vooraf gestelde termijn.
  • Een actieve rol in arbeidsmarktbenadering.
  • Kennis van sociale wet- en regelgeving.

Interesse?
Wil je meer weten over re-integratie 2e spoor of een offerte opvragen, neem dan vrijblijvend contact met ons 010-2614072 op voor een kennismakingsgesprek zodat wij je nog meer kunnen vertellen over ons succesvolle programma.