Wilt u meer weten?

010 2614072 info@regenius.nl
Menu

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Wat is dat eigenlijk: duurzame inzetbaarheid?

Hoe hou ik medewerkers fit? Kan ik personeel laten meegroeien met het bedrijf? Kortom, hoe ben ik een aantrekkelijke werkgever?. Om dit soort vragen draait het als je het over duurzame inzetbaarheid hebt. Als (goede) werkgever is het belangrijk om medewerkers aan het werk te houden. Maar laten we eerlijk zijn, dat is soms best ingewikkeld. Hoe pak je dat aan? Heb je vooral hoog- of juist laagopgeleide mensen in dienst? Hoe gaan de ontwikkelingen in de branche? En, hoe krijg je je mensen mee? Niet iedereen is op deze manier met ‘de toekomst’ bezig. Wij kunnen je helpen om dit goed aan te pakken.

Waar kun je op letten bij ‘duurzame inzetbaarheid’?

Gezondheid | Gezond eten en bewegen zorgt voor minder verzuim en meer energie op het werk.

Betrokkenheid | Zingeving in het werk door ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, vakmanschap en ideeën vanuit medewerkers.

Werkplezier | Autonomie in het werk, verbinding met collega’s en ruimte voor vakmanschap: cruciale factoren die bijdragen aan bevorderen van werkplezier en verminderen van werkstress.

Ontwikkeling | Inzetbaar blijven door de ontwikkelingen in het vak bij te houden, nieuwe kennis op te doen en extra opleidingen te volgen.

Fysieke belasting | Fysieke over- en onderbelasting zorgt voor veel uitval. Gerichte maatregelen op basis van kennis over de risico’s van bijvoorbeeld te zwaar tillen of te lang zitten, kunnen dit voorkomen.


Hoe dan?
Wij kunnen uw medewerkers zowel individueel of groepsgewijs informeren over Duurzame inzetbaarheid.
Een individueel traject bestaat uit een aantal tests en individuele gesprekken. Daarna wordt er een advies uitgebracht.

De tests bestaan uit:

  1. Duurzame inzetbaarheidstest
  2. Mobiliteitsindicator

Voor meer informatie groepstrainingen kunt u contact met ons opnemen.


Hoe verder?
Meer weten over onze Duurzame Inzetbaarheidsprogramma’s of een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op. Vul onderstaand contactformulier in of 010-2614072.