Wilt u meer weten?

010 2614072 info@regenius.nl
Menu

Interview Helene

Ieder mens is uniek en heeft baat bij een persoonlijke aanpak om een baan te vinden die bij hem of haar past. Met dit idee zijn we in 2008 gestart met een re-integratie-/outplacement- en loopbaanadviesbureau. We zijn Oval-gecertificeerd en met onze hoofdvestiging in Rotterdam en enkele nevenvestigingen in Rijswijk, Gouda en Oud-Beijerland gegroeid naar een bureau met veel ervaring, een groot netwerk en deskundige coaches.

 

Wat vinden onze clienten?

Interview met Helene

Ik heb 20 jaar gewerkt als Onderwijsassistente in het openbaar onderwijs op diverse basisscholen. Vanuit een situatie van ziek zijn, ben ik in een tweede-spoortraject bij Regenius terecht gekomen. Na mijn kennismakingsgesprek met Jan Jaap van Ingen was mijn keus snel gemaakt; het voelde voor mij goed en oprecht. Bovendien had hij een heel duidelijk en helder verhaal; dat was precies waar ik op dat moment behoefte aan had. De belangrijkste dingen die ik bij Regenius geleerd heb zijn: bij jezelf blijven en niet in paniek raken in  moeilijke situaties, vertrouwen op de kennis en professionaliteit van mijn loopbaancoach bij Regenius. Relativeren met behulp van dialogen en kaarten die ik thuis gestuurd kreeg met op dat moment voor mij zeer toepasselijke teksten. Dat toverde elke keer weer een lach op mijn gezicht en gaf me weer moed en kracht om verder te gaan. Die humor waardeer ik enorm en dat geeft er echt een persoonlijk tintje aan.

Tijdens het Re-integratietraject ben ik stage gaan lopen bij een bloemenzaak en daarnaast werkte ik 1 dag per week als vrijwilliger bij een zorgboerderij in de boerderijwinkel. Inmiddels heb ik een betaalde baan gevonden bij een bloemenwinkel waar ik letterlijk en figuurlijk helemaal van groei en bloei.

Ik geloof dat alles in het leven op je pad komt met een reden en dat de dingen ook op het moment komen dat ze voor jou nodig of nuttig zijn; ook de minder leuke of fijne ervaringen. Het is allemaal bedoeld om je te laten groeien in het leven. Mijn advies voor nieuwe kandidaten zou zijn, blijf te allen tijde op jezelf vertrouwen. Houd de regie over je eigen leven zoveel mogelijk bij jezelf en laat je adviseren als het even niet lukt. Vertrouw op je eigen gevoel en intuïtie en volg daarbij je hart. Bedenk altijd dat je nooit meer krijgt dan je aankan; hoe moeilijk of zwaar het ook is. Schrijf bijvoorbeeld elke dag iets positiefs op van of over jezelf. Ik ben buitengewoon en zeer tevreden over Regenius!


Interview met Katja

Ik heb 19 jaar gewerkt als Medisch Analiste in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Door psychische klachten ben ik helaas afgekeurd voor de nachtdiensten. Dit was een essentieel onderdeel van mijn werk. Hierdoor kwam ik bij Regenius terecht in een re-integratietraject 2e spoor. Daar heb ik geleerd om een mooi cv op te stellen, net als het schrijven van sollicitatiebrieven en het oefenen van telefoon gesprekken (erg hilarisch). De jobcircles zijn erg gezellig en je steekt er erg veel van op. Nanda had altijd een luisterend oor, wat heel belangrijk en prettig is als je in deze vervelende situatie zit.

Tijdens het re-integratietraject ben ik gestart met een omscholing tot Administratief Medewerkster. In het kader hiervan heb ik via Regenius 3 maanden stage gelopen bij een leuke stichting als Ondersteunend administratief medewerker zodat ik werkervaring op kon doen.

Ik ben nu op zoek naar een leuke gezellige baan in een rustige werkomgeving. Wat ik andere kandidaten zou willen adviseren is om alle kansen die je worden aangeboden met beide handen aan te grijpen. Ga zeker ook naar de jobcircles toe! Daar komen actuele onderwerpen aan bod waar je zeker veel aan zult hebben. Ik ben absoluut heel erg tevreden over de begeleiding van Regenius!