Sterk-in-je-werk-week bij Ikazia ziekenhuis

Sterk-in-je-werk-week
Ontwikkelingen binnen de zorg gaan hard. Een snel vergrijzende samenleving vraagt om vernieuwende oplossingen die ook van invloed zijn op de arbeidsmarkt. Tijdens de Sterk-in-je-werk-week werd stilgestaan bij de gevolgen voor werknemers in deze sector. Hoe hou je plezier in het werk, hoe zorg je dat kennis en vaardigheden aansluiten op de ontwikkelingen? Zomaar enkele vragen die bepalend zijn voor duurzame inzetbaarheid van werknemers.
DeRotterdamseZorg – een samenwerkingsverband tussen 24 zorginstellingen in de regio Rijnmond – is initiatiefnemer van dit evenement. Van Barendrecht tot Hoek van Holland, van Middelharnis tot Rotterdam stonden die week werknemers centraal. Elke instelling had zo zijn eigen programma waarop medewerkers konden inschrijven.

Samenwerking Ikazia en Regenius
Ook het Ikazia ziekenhuis organiseerde trainingen en workshops voor haar werknemers om meer inzicht te geven hoe je het werk goed, in gezondheid en met plezier kan blijven uitvoeren. Regenius – professioneel partner van Ikazia – werd gevraagd workshops te organiseren binnen het thema ‘Sterk in je loopbaan’ en ‘Sterk in je persoonlijke presentatie’. Onder leiding van Jan Jaap van Ingen volgden twee interessante sessies met actieve deelnemers.

Workshop 1 door Regenius: Sterk in je loopbaan
Ooit was er een moment dat medewerkers – al dan niet bewust – een keuze maakten voor het werk dat zij nu doen. Men volgde een beroepsopleiding en groeide mogelijk door binnen de organisatie. Door snelle veranderingen in de zorgsector is het niet meer vanzelfsprekend dat je voor vele jaren hetzelfde werk blijft doen.
Bij de eerste sessie stond Jan Jaap van Ingen stil bij de keuze die je als individuele werknemer zelf kunt maken. Hij stelde iedere deelnemer de vragen:

“Kan en wil je dit werk blijven doen?”
“Hoe zorg jij ervoor dat jij je blijft ontwikkelen en een interessante medewerker blijft?”
“Hoe onderzoek ik wat ik wil en welke stappen ik kan zetten?”
“En hoe kan je dan ‘in beweging komen’?”
In openheid werd deze middag met elkaar gesproken hoe je plezier houdt in het werk en welke verantwoordelijkheid je daar zelf in kunt nemen.

In openheid werd deze middag met elkaar gesproken hoe je plezier houdt in het werk en welke verantwoordelijkheid je daar zelf in kunt nemen.

Workshop 2 door Regenius: Sterk in je persoonlijke presentatie

Jezelf goed presenteren is een vak! Ook als je intern (of extern) wilt solliciteren krijg je te maken met zaken waarover je goed moet nadenken. Je bent namelijk niet de enige die graag de beschikbare vacature wilt ‘veroveren’.

  • “Hoe verkoop je jezelf bij de leidinggevende en de afdeling P&O?”

  • “Welke voorbereidingen moet je treffen en hoe schrijf je een goed curriculum vitae?”

  • “Hoe maak je een goede eerste indruk en welke vragen kun je stellen tijdens je sollicitatiegesprek?”

Al deze aspecten kwamen aan bod tijdens de presentatie door Jan Jaap.

Zijn de workshops interessant voor uw medewerkers? Verstuur dan het contactformulier. Wij nemen dan binnen een dag contact op om u te informeren over de mogelijkheden.

Vorige
Vorige

2e spoor trajecten in tijden van Corona

Volgende
Volgende

Hoe succesvol is een 2e spoor traject eigenlijk?